top of page
  • AttrAktief

Lente-bloemen knutselen voor moederdag

Er zijn verschillende bloemen die je op een eenvoudige manier met papier en een paar kleine extra benodigdheden kan knutselen. Omdat moederdag in de lente valt, zijn onderste twee soorten lente-bloemen extra leuk om te knutselen. Hieronder wordt per bloem uitgelegd hoe je dit aanpakt, maar het beste is natuurlijk dat je de verschillende bloemen knutselt (in verschillende kleuren bv.) en samenneemt tot een boeket. Mama zal blij zijn!


Narcissen:

Benodigdheden:

● Gekleurd papier

● Cupcakevorm

● Stokje (bv. van frisco) of rietjes

● Schaar

● Lijm

● Potlood


Knip een bloemvorm uit het gekleurd papier, plak de cupcakevorm in het midden en het stokje/rietje achter de bloemvorm en klaar! Zo simpel heb je een mooie narcis geknutseld.


Tip: vind je het tekenen van een bloemvorm moeilijk? Gebruik dan de afbeelding hieronder. Knip hem uit, leg hem op het gekleurd papier, trek over met potlood en knip





Tulpen:



Benodigdheden manier 1 (makkelijk):

● Gekleurd papier (verschillende kleuren voor de tulp, groen voor de blaadjes)

● Rietjes (groen als het kan)

● Gaatjesmachine (perforator)

● Schaar

● Lijm

● Potlood


Teken eerst op het gekleurd papier een tulp. Het patroon rechts kan hierbij helpen. Plooi de 4x en maak dan met het gaatjesmachine een gaatje in het midden van de toegevouwen bloem. Vouw nu de bloem open, je ziet dat er in elke plooi een gaatje zit. Duw nu voorzichtig je rietje door de gaatjes om de bloem een stengel te geven. Knip dan 2 blaadjes uit een blad en plak deze aan beide kanten van het rietje. De tulp is klaar!









Benodigdheden manier 2 (moeilijk):

● Gekleurd papier

● Rietjes

● Nietjesmachine

● Schaar

● Lijm

● Potlood


Iets moeilijker is om tulpen te maken in 3D. Ook hier begin je weer met het uitknippen van de tulp aan de hand van een patroon (zie hieronder). Onderstaand patroon van de tulp knip je 4x uit en plooi je dubbel aan de hand van de lijn in het midden. Dit zijn de bloemblaadjes van je tulp. Al deze bloemblaadjes leg je geplooid op elkaar en aan de kant met de rechte lijn (je plooilijn) maak je 2 nietjes. Tegen deze lijn (ongeveer op de nietjes) plak je dan je rietje. Je kan nu de bloem mooi openvouwen rond het rietje en tegen elkaar plakken met de uiteinden. Knip tot slot ook hier twee blaadjes en en plak ze op het rietje.


Tip: dit filmpje op pinterest toont ook kort en duidelijk hoe het moet. https://www.pinterest.com/pin/787989266036939818/




1.216 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page