top of page
  • AttrAktief

Een niet zo'n gewone wandeling

Het is belangrijk om genoeg te bewegen en om genoeg buiten te komen voor frisse lucht. Maar gewoon een wandeling maken is misschien een beetje saai... Daar hebben we een oplossing voor! Hier zijn 5 manieren om een gewone wandeling super leuk te maken.


Trek je stevige schoenen aan en trek op pad!


  • Berenjacht Je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken: aan veel ramen staat er een knuffelbeer te blinken. Perfect om op ‘berenjacht’ te gaan en zoveel mogelijk beren te spotten. Enthousiasme verzekerd!

  • Alfabetwandeling Trek er samen op uit, en probeer om voor elke letter van het alfabet een voorwerp te vinden langs jullie parcours. Van appelboom tot zebrapad – vinden jullie ze alle 26?

  • Bingo Neem een ‘bingo’ mee met verschillende afbeeldingen of woorden die jullie tijdens de wandeling moeten proberen te vinden. Denk maar aan een postbus, een bloem, een bankje, … Wedden dat dat wandelen plots een pak vlotter gaat?

  • Kleurenwandeling Probeer tijdens jullie wandeling iets van elk kleur te vinden. Je kan een leeg eierdoosje meenemen waarbij je elk vakje in een kleur verft om er vervolgens iets in datzelfde kleur in te stoppen. Of je kan gewoon van elk kleur iets aanwijzen. Zoeken maar!

  • Kop of munt Laat het lot bepalen welke richting jullie uitgaan, door aan elke hoek ‘kop of munt’ te gooien. Kop is naar links, munt naar rechts. Of neem een dobbelsteen mee, en spreek op voorhand af wat de betekenis is van wat er gegooid wordt. Vb: 1 is rechtdoor, 2 naar links, 3 naar rechts, 4 rechtsomkeer, bij 5 mag kind x kiezen, bij 6 kind y.



28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page